Esolay

Odunpazarı’nın örnek kadınları!

ESKİŞEHİR

Odunpazarı Belediyesi ‘Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı’ için çalışmalarını sürdürüyor. Kadınlar meslek edinsin, kendi ayakları üzerinde durabilsin diye 16 mahallede 17 halk merkezi açan Odunpazarı Belediyesi, okuma yazma bilmeyen kadınlar için de ‘okuma yazma’ atölyeleri açtı. Yoğun ilgi gören atölyede, 25 yaşında da kadın var 70 yaşında da. Okuma yazma atölyesine giden kadınların söylemi ise ortak. “Okuma yazma bilmek çok güzel.”

Odunpazarı Belediyesi, halk merkezlerinde zamanında okula gidemeyen veya çeşitli sebeplerle okuyamayan kadınlar için okuma-yazma atölyeleri açtı. Atölye de 25 yaşından 70 yaşına kadar her yaştan kadın var. Okumanın yaşı olmadığını söyleyen kadınlar, okuma yazma bilmenin çok güzel olduğunu vurguluyor. Okuma yazma öğrendikten sonra kızına şiir okuyan kadın da var aralarında, kitap okuyan da. Okudukça heveslenen kadınlar, diğer okuma yazma bilmeyen kadınlara seslenerek; “Okuma yazması olmayan buraya gelsin, çok güzel bir şey” diyor.

“TEBRİK EDİYORUM”

Okuma yazma atölyesi öğrencileri, Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Halk Merkezi’nde bir araya geldi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da okuma yazma atölyesi öğrencilerini ziyaret ederek, kadınları gösterdikleri çaba nedeniyle tebrik etti. Türk edebiyatının usta kalemlerinin yazdıkları metinlerden alıntılar yapan kadınlar, bu metinleri okuyarak Başkan Kurt’a sürpriz yaptı. Kadınların bu sürprizi karşısında çok duygulanan Başkan Kurt, “Okuma yazma bir Müslüman için şart. Kuran’ın birinci emri ‘oku’. Okuyamazsak bu iş olmaz. Şehirde okuma yazma bilmek her dakika lazım. Otobüse, tramvaya, bilete, markete lazım. Birçok hemşehrimiz utanıyor, utanmayın. Okumanın yaşı yok. Bizim dinimizin birinci şartı okumak. Zamanında öğrenememişsiniz, şimdi öğrenmek cesaret işi. Tebrik ediyorum” dedi.

ALLAH RAZI OLSUN!

Okuma yazma atölyesi öğrencilerinden Fatma Uzun, 70 yaşında. Odunpazarı Belediyesi Prof.

Dr. Yılmaz Büyükerşen Halk Merkezi’nde açılan okuma yazma atölyesi öğrencilerinden. Daha önce dikiş, örgü, nakış, spor atölyelerine gittiğini söyleyen Uzun, bu sene okuma yazma atölyesine başlamış. Okuma yazmayı bu atölyede öğrendiğini kaydeden Uzun, “Önceden okuma yazma bilmiyordum. Okuma yazmayı öğrendim. Allah razı olsun. Çok güzel. Örneğin, Çarşıya gidiyorum, şurada ne yazıyor diye merak ediyorum, okuyorum. Torunum Avusturalya’da görüntülü arıyordu beni, açamıyordum. Okumazsan nereden bileceksin, şimdi açıyorum, torunumla görüntülü konuşuyorum. 70 yaşındayım. Tramvay, otobüs hepsini biliyorum artık. Okuma yazma öğrendikten sonra oldu bunlar. Diğer kadınlar da okuma yazma bilmiyorsa katılsınlar. Ben 70 yaşında katılıyorsam, onlar da katılsın. Nice gençlerimiz okuma yazma bilmiyor, herkes gelsin. En azından kendi öz güveni olur. Herkese tavsiye ederim” dedi.

OKUMAK ÇOK GÜZEL!

Havva Keklik, 56 yaşında. 71 Evler Mahallesi’nde bulunan Aydın Arat Halk Merkezi’ndeki okuma yazma atölyesi öğrencisi. Daha önce de Odunpazarı Belediyesi’nin okuma yazma atölyesine katılan Keklik, “Çok memnunum. Allah razı olsun, okuma yazma öğrendim. Artık daha kolay yazıp, okuyorum. Okumak çok güzel, keşke daha küçükken okusaydım. Kitap okuyorum. Herkes okusun. Okumanın yaşı yok. 50 yaşında okumak için uğraşıyorum. Daha da devam edeceğim” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.